Webinar: Is een splitsing van België onvermijdelijk? - Dave Sinardet

9 november om 20u00 - online

 

 

 Je hoort vaak dat Vlamingen en Franstaligen almaar meer uit elkaar drijven en dat een splitsing van België op termijn onvermijdelijk wordt. Maar is dat wel zo?

Zijn de verschillen echt zo groot? Waarom stemmen Vlamingen rechtser dan Walen en Brusselaars? 

Je hoort ook vaak dat België vanwege de communautaire tegenstellingen niet meer werkt. Klopt dit? Welke elementen van efficiënt bestuur zouden ons politiek systeem kunnen verbeteren? Is de visie hierop dezelfde onder en boven de taalgrens?

Na corona zien we dat de vraag naar een performante en daadkrachtige overheid zeer groot is. En dan wordt er wel eens gesproken van de herfederalisering van bevoegdheden.
Is dat een zegen of een vloek? Welk zijn de argumenten pro en contra?

Professor Dave Sinardet behandelt al deze vragen en gaat er met jullie over in dialoog.

 Dave Sinardet is professor politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij geeft ook les in het meertalig programma van de Université Saint-Louis in Brussel.

Zijn onderzoek concentreert zich op thema's als federalisme, nationalisme en consensusdemocratie. Hij is ook een expert in het Belgische staatshervormingsproces en in de Belgische politiek in het algemeen.
Sinardet is ook columnist voor De Standaard en een veelgevraagd commentator van de politieke evoluties in zowel Vlaamse als Franstalige media. Hij is dan ook één van de weinige politieke analisten die de taalgrens systematisch overstijgt.

 

Voor wie?

Een must voor al wie geïnteresseerd is in onze democratie en politiek leiderschap.

Praktisch

Maandag 9 november om 20u.
De Zoom-link ontvang je na jouw inschrijving

Prijs

Gratis

 

INSCHRIJVEN