Online boekdebat: 'Onvoltooid verleden tijd'

3 november 2020 - online

Mensen worden uitgesloten om wie ze zijn of omwille van de groep waartoe ze behoren. De weigering om over dit onrecht na te denken nam toe voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het is ook vandaag een opvallend gegeven. Dat er gelijkenissen te beschrijven zijn tussen de jaren 1930-40 en nu is geen toeval. Maar evenzeer zijn er verschillen vast te stellen en kunnen er vraagtekens geplaatst worden bij de lessen uit de geschiedenis.

In dit boek staan twee getuigenissen tegenover elkaar. Die van twaalf intellectuelen en kunstenaars die in Buchenwald verbleven; zij getuigen over hun leven en menswaarde. En die van achttien actuele denkers, tegenwoordig academisch of pragmatisch actief; zij reflecteren over de druk die er ook vandaag ligt op veelzijdigheid en democratie. Elk vanuit hun discipline of invalshoek waarschuwen ze voor historisch geheugenverlies. Allemaal doen ze dat vanuit de overtuiging dat de idealen van het humanisme en de Verlichting ons kunnen blijven inspireren. 

Ivo Janssens (redacteur), Eva Brems (professor U Gent) en Peter Wouters (Voorzitter Beweging.net) worden geïnterviewd door Simon Bellens (redacteur Visie). Een boeiende reis langs de geschiedenis en blik op de toekomst gegarandeerd.

Voor wie?

Een must voor al wie geïnteresseerd is in onze geschiedenis en toekomst.

Praktisch

Dinsdag 3 november 2020 om 10u00.
De Zoom-link ontvang je na jouw inschrijving

Prijs

Gratis

 

INSCHRIJVEN