Webinar: Democratische vernieuwing

19 oktober 2020 - online

In Antwerpen zien we wijkbegrotingen die succes hebben, in Brussel is er Agora die met een burgerlijst een zitje in het Brusselse Parlement heeft veroverd. Op tal van plekken zien we burgers eigen lijsten vormen en discussiemomenten organiseren los van politieke partijen.

In januari 2020 was er nog Karel Van Eetvelt (toen hij nog geen CEO van Anderlecht was) die gefrustreerd was en is over de status quo in het politieke landschap in België. Zijn oproep was om het talent in de samenleving meer te betrekken.

De politieke partijen kalven af, het middenveld verbrokkelt meer en meer en er is heel veel expertise in de samenleving.

De Duitstalige gemeenschap experimenteert met burgerparticipatie.

Kortom, hoe kunnen we deze nieuwe vormen van democratie goed aanwenden? Ligt er een toekomst in? Gaan deze modellen meer en meer op de voorgrond treden?

In dit webinar zal Dr. Kristof Jacobs (Associate Professor aan het departement Politieke Wetenschappen van de Radboud Universiteit van Nijmegen), die gespecialiseerd is in hedendaagse uitdagingen voor de democratie, hun gevolgen en de antwoorden daarop, zijn visie hierop geven en dan in gesprek gaan met de deelnemers van dit webinar.

Voor wie?

een must voor al wie geïnteresseerd is in onze democratie en politiek leiderschap

Praktisch

Maandag 19 oktober om 20u.
De Zoom-link ontvang je na jouw inschrijving

Prijs

Gratis

 

INSCHRIJVEN