Image

programma's

G-facts workshops

G-facts workshops

G-facts! Fotoliefhebber? Fan van Eva Mouton of gewoon een straffe madam? Huishoudhelpster bij Familiehulp? ACV-lid of militant? Heeft u vrienden zonder auto? Waar bent u tegen?

Gender heeft misschien geen geslacht, maar met sociale verwachtingen en vooroordelen worden we allemaal geconfronteerd ... de ene misschien al wat meer dan de andere. Met G-facts wil ACV Limburg op een andere manier naar gender kijken.

“ACV Voeding & Diensten zet zich voortdurend in om de arbeidsvoorwaarden en het welzijn op het werk te verbeteren. Uit verschillende getuigenissen van werkneemsters uit de dienstencheques, de schoonmaak, kamermeisjes in hotels en uit de gezinshulp blijkt dat sommigen onder hen geconfronteerd worden met geweld op vrouwen ...” Daarom lanceerden ze een grote enquête.

Blijkbaar willen ze de resultaten meenemen in de discussie met de regering en de werkgevers om deze realiteit te voorkomen en te bestrijden. Kunnen zij dat?

Ateliers in Digi, E-groot

Ateliers in Digi, E-groot

We zijn er voor u: 24/7 online. Op afstand én face2face, een E-chte leeromgeving, wanneer het u uitkomt.

Dat is de idee, een symfonie op sociaal leren in E-groot. Eenvoudig, bij de tijd en bijdehand. Op maat!

Hoe we die verhouding online/face2face zien ligt nog niet vast. Daarvoor hebben we een lab met expertise, input en samenspel.

We gaan er modules creëren, oefenen, bundelen en opvolgen. “Thematische verloven” is de start. Een deel rechten en plichten die de tijd van werknemers herverdelen.

Veel gestelde vragen gaan hierover. Een juiste wegwijs bieden is o.a. het syndicaal werk van vrijwilligers. Die rol van dienstverlener willen we ondersteunen.